A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Повернутись на головну сторінку

Нова форма звітування: зміни до Типового положення

Нова форма звітування: зміни до Типового положення

ВНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ТИПОВОГО ПОЛОЖЕННЯ ПРО УПОВНОВАЖЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ (УПОВНОВАЖЕНУ ОСОБУ) З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ ТА ВИЯВЛЕННЯ КОРУПЦІЇ!

Ключове оновлення Типового положення – доповнення додатком – Формою звітування щодо діяльності уповноваженого підрозділу (уповноваженої особи) з питань запобігання та виявлення корупції.

Нагадаємо, що відповідно до Типового положення уповноважені особи зобов’язані за результатами роботи за звітний рік надавати до НАЗК інформацію щодо своєї діяльності. Тепер для цих цілей має використовуватись уніфікована та стандартизована форма.

Звітувати за новою формою потрібно буде за результатами діяльності у 2023 році – до 10 лютого 2024 року.

Ознайомитися з наказом НАЗК та формою звітування можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/go/z1557-23/

Також звертаємо увагу, що нова форма звітності є складовою оновленої Методології проведення оцінки ефективності роботи уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції (затвердженої наказом Національного агентства від 01.08.2023 №164/23), яка вступає в силу з 1 січня 2024 року. Відповідно до зазначеної Методології буде оцінюватись ефективність роботи уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції, утворених відповідно до статті 13-1 Закону України «Про запобігання корупції».

Згідно з оновленою методологією етапами оцінювання ефективності Уповноважених є:

Заповнення Уповноваженим форми звітування на Антикорупційному порталі

Верифікація звітної інформації

Проведення оцінки ефективності роботи структурним підрозділом НАЗК

Підготовка звіту за результатами оцінки

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! ВТРАТИЛО ЧИННІСТЬ рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 13.07.2017 №317 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо діяльності уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції»

Керуйтеся лише актуальною інформацією при побудові доброчесного середовища в організації!

контакт-центр
+38 (044) 200-06-94
працює з 9:00 до 18:00
контакт-центр
контакт-центр